Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Η Ελλάδα που δε θέλουμε να βλέπουμε αλλά αναγκαζόμαστε

Η Athens Voice δημοσίευσε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ για τη ζωή στην Βόρεια Κορέα η οποία αντίθετα με τα όσα μας λέει το καθεστώς είναι τα μαύρα της τα χάλια. Εννοείται ότι οι φωτογραφίες πάρθηκαν κρυφά. Στην Ελλάδα όμως που υπάρχει δημοκρατία μπορούμε να βγάλουμε μόνοι μας τις φωτογραφίες μας. Όπως και να κάνουμε τα αντίστοιχα ρεπορτάζ.

Το άρθρο της A.V. εδώ . Διαβάστε τα παράλληλα.


Ελευθέριος Βενιζέλος. Άγαλμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Η φιγούρα που αγαπάνε εξίσσου φιλελεύθεροι και εθνικιστές. Κυνήγησε τους κομμουνιστές, έκανε μια φούχτα πολέμους και έστειλε μαζικά τα φανταράκια να πεθάνουν στη Σμύρνη. Τέλος έχασε τις εκλογές και οι διάδοχοι του αποδείχτηκαν ακόμα χειρότεροι. Έστειλαν τα φανταράκια να πεθάνουν λίγο έξω από την Άγκυρα.Λεωφορειακή γραμμή. Αν κάποια στιγμή γίνει μελέτη για την επίπτωση των ΜΜΜ στην Ελλάδα στην ψυχική υγεία του πληθυσμού τα αποτελέσματα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.


Δε λείπουν και αυτά βέβαια.


Ελληνικό ξενοδοχείο απαλλαγμένο από προπαγανδιστικές εκπομπές.Έλληνες άνεργοι με ρούχα διαφορετικού χρώματος και μάρκας.

Στην Ελλάδα η φωτογράφιση στρατιωτών είναι μια ευχάριστη και ανέμελη διαδικασία.Υπό το άγρυπνο βλέμμα των νεκροζωντανών αστυνομικών της χώρας.


Και εδώ το άγρυπνο ιδεολογικό βλέμμα της χώρας. Σημαιούλα και Hondos Center. Υπέροχο ταξίδι εθνικής υπερηφάνιας.

Τις ελληνικές πόλεις μόνο βαρετές δεν τις λες.
\
Αλλά ούτε και καταθλιπτικές.Τροχονόμος στην Ελλάδα. Μπόλικη και δύσκολη δουλίτσα.


Που παρόλα αυτά δεν εμποδίζει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν.
Καπιταλιστικός πλουραλισμός.


Ελληνικό σουβλατζίδικο. Απαλλαγμένο επίσης από κόκκινη προπαγάνδα.Μια σειρά χαρτιά που σου δίνουν υποχρεωτικά να υπογράψεις όταν θες να μείνεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου