Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Συνταγές γάτας.



Γατάκι με ρύζι βραστό.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από το κρέας ενός μικρού γατιού, αν μάλιστα μαγειρευτεί σωστά μοιάζει πολύ στη γεύση με το συνηθισμένο και αγαπημένο μας κοτόπουλο. Ωστόσο αν είστε αληθινοί λάτρεις της γάτας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για εσάς από το κρέας ενός γατιού στο οποίο έχει μόλις αφαιρεθεί το δέρμα.

Τα 6 και 8 χρονών παιδιά μου λατρεύουν αυτό το γεύμα, και όχι μόνο αυτό αλλά τα ενθαρρύνω να με βοηθάνε στην παρασκευή του κρατώντας τα μικρά γατάκια όσο αφαιρώ το δέρμα τους, πριν κόψω το λαιμό τους (των γατιών όχι των παιδιών μου χδ), μετά βίας περιμένουμε μέχρι το επόμενο νεογνό να είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για αυτό το υπέροχο πιάτο.

Επιπλέον αξίζει εδώ να αναφέρω ότι οι μπουφέδες με κύριο έδεσμα τους το κρέας γάτας είναι ιδανικοί για οικογενειακά τραπεζώματα Σχεδιάστε από νωρίς και καταψύχτε το κρέας του γατιού ώστε να έχετε 4 ή 5 μερίδες πρόχειρες.

Υλικά
2 κονσέρβες έτοιμης σούπας ή σούπα σε σκόνη.
300ml γάλα
1μιση ποτήρι νερό
Μισό κιλό κομμένα μαγειρεμένα γατάκια (για μια οικογένεια χρειάζονται τουλάχιστον 6 γατάκια)
1 μπολ ωμό ρύζι
2 κονσέρβες φασόλια
1μιση φλιτζάνι τριμένο τυρί.
1 φλυτζάνι κομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο μαιντανό
1μιση κουταλιά βασιλικό
1κουταλιά άνηθο.
Αλάτι και πιπέρι.

Οδηγίες.
Βάλτε τη χύτρα να βράζει. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη σούπα το γάλα, το νερό, το κοτόπουλο, το ρύζι, τα πράσινα φασόλια το τριμμένο τυρί, το κρεμμύδια και το σκόρδο. Συνοδέψτε με όλα τα παραπάνω υλικά που αναφέραμε. Βάλτε το μίγμα στην κατσαρόλα  βράστε το μισή-μία ώρα, μέχρι να γίνει το ρύζι. Αν το νερό απορροφηθεί πολύ γρήγορα προσθέστε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Προτάσεις για γκουρμεδιάρηδες:
Ζωντανέψτε το γεύμα σας προσθέτοντας στην άκρη του πιάτου σας νυχάκια και ουρίτσες. Θα δώσουν άλλο αέρα στο δείπνο σας και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.


1 σχόλιο: